De plannen voor kap en vervanging van platanen in Seghwaert staan vol in de schijnwerpers. Door sommigen wordt daarbij het beeld gewekt alsof de gemeente bewoners niet bij plannen heeft betrokken. De VVD is het hier niet mee eens omdat de gemeente vanaf de zomer van 2012 met bewoners in gesprek is gegaan over de bomen. Een extra bewonersavond na de zomervakantie zal volgens de VVD wel nuttig kunnen zijn om de lucht te klaren.

boomDe platanen in de groene wijk Seghwaert staan deze dagen volop in de belangstelling. SIP (Seghwaert In Protest) is een actie begonnen om te proberen kap en vervanging van een deel van de platanen tegen te houden en een paar partijen in de raad hebben als reactie hierop vragen gesteld aan het Zoetermeerse college.

Over plannen voor kap en vervanging is vanaf de zomer 2012 een aantal keren door de gemeente gesproken met betrokken inwoners van Seghwaert.

De VVD was hierbij vanaf het begin aanwezig. VVD-raadslid Jan Willem Schotel: “Omdat het een forse ingreep in het bomenbestand zou betekenen, en omdat het voorspelbaar de beleving van de wijk zou veranderen, ben ik al bij de eerste gesprekken als waarnemer aanwezig geweest. Overigens samen met vertegenwoordigers van een paar andere partijen. Er waren veel vragen en niet alle aanwezigen waren blij met de plannen. Maar naar mijn mening waren communicatie en participatie door de gemeente goed geregeld. De discussies verliepen constructief. En dat is voor de VVD belangrijk.”
 

Dat bewoners het jammer vinden dat zoveel platanen het veld moeten ruimen is volgens de VVD begrijpelijk. Jan Willem Schotel: “Platanen zijn prachtige bomen. Ze worden groot en kunnen erg oud worden. In Seghwaert lijkt het echter een beetje een geval van goede-bomen-op-verkeerde-plekken. Jammer, maar we vinden het als echter VVD weinig zinnig om nu een discussie te starten over hoe het dertig jaar geleden zo gekomen is. Over de huidige plannen voor aanpak van problemen met de platanen moet je de deskundigen bij de gemeente ook vertrouwen willen geven.”

Voor de VVD is belangrijk dat Seghwaert een groene wijk blijft en dat de bewoners van de wijk betrokken blijven bij de plannen en de uitvoering daarvan. De VVD zou er daarom voorstander van zijn als de gemeente na de zomervakantie nog een keer een bewonersavond organiseert om uitgebreid over de noodzaak van kap en vervanging van de platanen te praten. Jan Willem Schotel (VVD): “Hopelijk helpt dat om de lucht wat te klaren.”

-advertenties-

-goede doel-