De SP Zoetermeer roept iedereen op hun geluid te laten horen tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet Rutte II. Inmiddels hebben tal van maatschappelijke organisaties en actiegroepen de oproep voor het protest ondersteund, waaronder een aantal lokale SP-afdelingen en lokale vakbondsafdelingen.

stop bezuinigingenZaterdag 21 september heeft het comité Stop Bezuinigingen een grote demonstratie tegen de bezuinigingen van het kabinet georganiseerd. De demonstratie start om 13.00 uur op het Beursplein (vlakbij Amsterdam CS) en loopt via de Dam, Rokin, Amstel en Waterlooplein naar de Dokwerker. Daar vindt vervolgens een manifestatie plaats.

Volgens de SP steunt slechts 1 op de 6 mensen het bezuinigingsbeleid van dit kabinet. Met de aangekondigde bezuinigingen wordt de rekening van de door de banken veroorzaakte crisis wederom neergelegd bij werkende mensen, ouderen, studenten en anderen die de crisis niet veroorzaakt hebben. Ondertussen blijven de veroorzakers van de crisis buiten schot en is het aantal miljonairs vorig jaar met 12,9% gestegen terwijl de armoede en werkloosheid alleen maar toeneemt.

 

Meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-