3 kandidaten

Nog nooit is de burger zo uitgenodigd om mee te doen aan het kiezen van de lijsttrekker bij een politieke partij, zoals bij de PvdA in Zoetermeer. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen mag elke Zoetermeerder meestemmen, ook niet-partijleden, meestemmen op de kandidaten: Margot Kraneveldt, Frans Muijzers of Taco Kuiper.

De Primary biedt niet-partijleden de kans zich te laten inschrijven als kiezer, waarbij de registratiedrempel is bepaald op € 2,00. In de week van 12 tot en met 19 oktober (17:00 uur sluiten deze zaterdag de stemlokalen) kan er schriftelijk, digitaal of persoonlijk gestemd worden.

Zaterdag 19 oktober komt minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken om 10:00 uur het eerste stembureau in de openlucht in ’t Stadshart openen. Op de feestelijke afsluitavond – met debat met politici, optredens van De Gave Gasten en DJ-trio Romeo – zal partijvoorzitter Hans Spekman om 21:30 uur de winnaar bekend maken.

De kandidaten:

pvda-Margot KraneveldtMargot Kraneveldt, bestuurslid, lid partijpresidium en voormalig Tweede Kamerlid;

 

 “Betrokken, betrouwbaar, bevlogen: als voormalig Tweede Kamerlid wil ik de PvdA een nieuwe, professionele impuls geven en een stevig sociaal geluid laten horen. Geen kille bezuinigingen, maar eerlijke en rechtvaardige oplossingen. Mijn prioriteit? Werk! Zoetermeer kan alleen sterk beleid voeren als Zoetermeerders aan het werk zijn en de economie draait. 

Daarnaast maak ik me sterk voor onderwijs en zorg dicht bij huis, het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening, de leefbaarheid in de wijken en echte inspraak voor burgers bij belangrijke beslissingen.”

www.margotkraneveldt.pvda.nl

 

pvda-taco-kuiperTaco Kuiper, fractievoorzitter en directeur eigen onderneming

 

 “Ruim 30 jaar lid van de PvdA en sociaaldemocraat in hart en nieren. Raadslid sinds 2006 en de laatste twee jaar ook fractievoorzitter. Naast politicus ben ik ondernemer in Zoetermeer, gelukkig getrouwd met Olga en vader van Bodine (15), Rosalin (18) en Camiel (20). Ik heb mij kandidaat gesteld om mijn kennis en ervaring van de afgelopen acht jaar te gelde te maken met een mooi verkiezingsresultaat in maart 2014 en een stevig PvdA-stempel op het Zoetermeerse beleid in de periode daarna.”

www.tacokuiper.nl

 

 

pvda-muijzersFrans Muijzers, voormalig wethouder onderwijs, jeugd & jongeren, wonen en sport 

 

“De communicatie tussen gemeente en inwoners is matig; wederzijds respect en samenwerking zijn cruciaal. Inwoners moeten kunnen vertrouwen op een gemeente die hen beschermt waar dat nodig is, maar eigen ruimte biedt waar dat kan.

Bestuurders en ambtenaren moeten betrokken en stimulerend zijn, met hart voor kwetsbaren en oog voor talenten en mogelijkheden. Dat vraagt een cultuurverandering en een andere mentaliteit. Mijn brede bestuurservaring helpt daarbij het verschil te maken.”

 

nofollowwww.fransmuijzers.pvda.nl

-advertenties-

-goede doel-