DSC01719

D66 raadslid Willem Bos

De dwangsom van de gemeente aan het adres van de kinderdagverblijf CKO van de kerkelijke gemeenschap Parousia moet van tafel. Deze boodschap gaf de gemeenteraad mee aan het College van B&W na een stevig debat. Het initiatief kwam van D66, CDA en CU die een motie daarover indienden.

“Drie maanden geleden heeft de gemeenteraad opdracht gegeven aan het College om een duurzame oplossing voor de kinderopvang te vinden,” zo stelt D66 fractievoorzitter Robin Paalvast, “dan kan niet tegelijkertijd naar een dwangsom worden gegrepen die hen juist dwingt te stoppen. Hiermee wordt voorbij gegaan aan de uitspraak van de Raad.”

Een langslepend conflict tussen de gemeente en Parousia ligt hieraan ten grondslag, met de vraag of een kinderopvang op het bedrijventerrein Zoeterhage toegestaan moet worden. Enkele jaren geleden had Parousia een tijdelijke vergunning voor de kinderopvang gekregen. Deze is echter niet verlengd omdat de locatie zich op een bedrijventerrein bevindt.

 “Onze indruk is dat de gemeente achter de nieuwe ontwikkelingen aanloopt,” zegt D66 raadslid Willem Bos, “Bedrijventerrein Zoeterhage ligt ingeklemd tussen drie woonwijken. Een zwaar bedrijventerrein heeft daar geen toekomst, wel een gebied waar allerlei kleinschalige bedrijvigheid mogelijk moet zijn. Daarin past ook een kinderopvang”. De Raad heeft het College van B&W opgedragen om voor het einde van het jaar met een nieuw voorstel voor de kinderopvang te komen.

 

Meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-