logoLHNOp 9 oktober jl. heeft de vestigingsmanager van het Tango tankstation aan de Ambachtsherenlaan, dhr. M. Rog, de raad een brandbrief gezonden. Uit deze brief:

Uw gemeente wil het gebied gaan herontwikkelen en ons tankstation staat de gewenste plannen in de weg. Lange tijd is er, met ook lange tussenpozen, gesproken over een mogelijke relocatie. Wel/niet, wel/niet was het moraal en toen het uiteindelijk vooral wel was geworden bleek de mogelijke locatie voor een nieuwe start door de tijd en concurrentie te zijn ingehaald; voor Tango was een exploitatie daar niet meer rendabel. Terug bij af dus en als klap op de vuurpijl wil de gemeente nu zo spoedig mogelijk de huurovereenkomst ontbinden! Dit kan toch niet waar zijn?? Zo worden ondernemers in Zoetermeer toch niet behandeld? En zo worden toch ook burgers niet behandeld; het is tenslotte ernstig te bezien of de zo gewenste marktwerking in stand blijft!”

Het valt LHN fractie op dat er opnieuw onvrede is bij een gevestigde ondernemer over de behandeling van zaken betreffende (de wijziging van) bestemmingsplannen. De fractie stelt op grond van de brief vast dat het erop lijkt of de uitleg over de plannen in Palenstein en de communicatie daarover met de ondernemer niet volgens wens is verlopen. De fractie van de LHN maakt zich hierover ernstig zorgen.

De LHN heeft de volgende vragen aan het college gesteld.

  1. Is het college op de hoogte van de brief van de heer Rog, zo ja, wat is de mening van het college over de inhoud daarvan?
  2. Volgens onze informatie zijn er locaties aan Tango aangeboden welke kennelijk niet exploitabel waren. Klopt deze informatie en wat vindt het college van die constatering?
  3. Waarom heeft het, volgens de heer Rog bij: “lange tussenpozen (…),wel/niet (…), uiteindelijk vooral wel (…)”, lang geduurd voordat over mogelijke locaties werd gesproken?
  4. Waarom is dit, naar wij begrijpen, niet voortgezet nadat de aangeboden alternatieve locaties voor Tango niet haalbaar bleken?
  5. Is het college bereid om met de heer Rog te overleggen over de mogelijkheden voor het behoud van het tankstation binnen Zoetermeer?
  6. De LHN hecht eraan het ontbinden van de huurovereenkomst uit te stellen tot dit proces zorgvuldig is afgerond. Is het college hiertoe bereid?

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-