Op de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Zoetermeer van 31 oktober werd Jakobien Groeneveld aangewezen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Om aandacht te vragen voor een beter milieu én om de campagne af te trappen in Zoetermeer, zal Jakobien meedoen met de ‘Vegan Challenge’: een maand lang geen vlees of zuivel eten. De challenge start op 1 november, Wereld Veganisme Dag.

Jakobien vegan 50De uitdaging begint op 1 november 2013 en eindigt op 30 november en is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Veganisten (vegans) maken een bewuste keuze voor het welzijn van mens, dier en de planeet. Hiertoe streven zij ernaar om in het geheel af te zien van het gebruik van dieren en producten van dierlijke herkomst. Een veganist eet daarom vlees noch vis, maar ook geen zuivelproducten, eieren, honing en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. Ook bij kleding, verzorgingsproducten en andere gebruiksartikelen worden dierlijke bestanddelen vermeden. Dus geen bont, leer, dons, wol, suède of zijde, maar ook geen gelatine, bijenwas of producten waarvoor dierproeven zijn gedaan. GroenLinks ondersteunt deze ideeën van harte en pleit voor landelijke wetgeving om een aantal van deze doelen dichterbij te brengen.

Aftrap van de campagne

Jakobien loopt op vrijdag 1 november met een bakfiets met veganistische producten door het Stadshart en de Dorpsstraat. Ze vertrekt om 15.00 uur bij het Stadhuis en komt hier anderhalf uur later weer terug. Hierna is er tijd om te borrelen.

Wekelijks weblog

Op deze website zal Jakobien wekelijks verslag doen van haar ervaringen via een weblog. Lees hier haar eerste weblog: zoetermeer.groenlinks.nl

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-