De PvdA-fractie wil méér werkzoekenden aan de slag helpen. Een panel heeft daarom een tien punten plan ontwikkeld en met ondernemers besproken. De uitkomsten worden gepresenteerd in een Zoetermeers Plan van de Arbeid.

PvdA ZoetermeerIndien bij teruglopend budget 17% van de bijstandsgerechtigden aan de slag wordt geholpen, wordt 83% per jaar niet geholpen en blijft hun aantal stijgen. “Als we goed en slim samenwerken met werkzoekenden, ondernemers, scholen, verenigingen en maatschappelijke organisaties en als we gebruik maken van wat zij zelf kunnen, dan kunnen we vast meer werkzoekenden helpen”, aldus PvdA-raadslid Anja van Zantvoort. Collega-PvdA’er Krishna Autar: “Het helpt ook als we samen met ondernemers een visie op ons vestigingsklimaat ontwikkelen en daarvoor in het kader van de Sociaal Economische Agenda een Economic Development Board oprichten. Laten we ook zorgen dat innovatieve projecten met microkredieten gefinancierd worden.”

PvdA’er-Chantal Walther zegt: “Pas het beleid voor inkoop- en aanbesteding en de subsidieverordeningen zo aan, dat bedrijven, maatschappelijke organisaties en verenigingen er belang bij hebben om mensen met een uitkering aan de slag te helpen. En geef als gemeente het goede voorbeeld.” Deze en andere maatregelen zullen de sociaal-democraten in de komende maanden naar voren brengen als er in de raad of de commissie gesproken wordt over werkgelegenheid in Zoetermeer. Maandag 28 oktober gebeurde dat al in de commissie Samenleving bij het collegevoorstel ‘De eerste afslag naar Werk’.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-