bomen-snoeienDe rekenkamer gaat Zoetermeerse inwoners vragen hoe tevreden men is met het onderhoud van de openbare ruimte. D66 is blij met dit onderzoek van de rekenkamercommissie. “De afgelopen jaren zijn er flinke bezuinigingen geweest” aldus D66 fractievoorzitter Robin Paalvast, “wij zijn heel benieuwd wat onze inwoners ervan vinden. Of het niet te veel tot onkruid en kaalslag leidt.”

De rekenkamercommissie Zoetermeer die onafhankelijk onderzoek doet naar beleid en uitvoering van de gemeente, wil het onderzoek breed oppakken. Zo wil men onderzoeken of bewoners voor zichzelf ook een rol zien weggelegd bij het onderhoud van bijvoorbeeld groenstroken. Ook is de vraag of de gemeente deze initiatieven van inwoners goed ondersteunt.

Het gevoel van veiligheid en leefbaarheid is een belangrijke vraag die van belang is bij de afweging of inwoners nog tevreden zijn over het onderhoud. D66 raadslid Chantal Kouwenberg heeft zelf onlangs meegedaan aan een buurtschouw van de gemeente. Daarover was zij niet zo te spreken. “Bewoners mochten alleen controleren of de aannemer wel volgens het boekje gewerkt had, dat is wel erg beperkt. Mensen willen ook melden of zij zelf tevreden zijn met het onderhoud. Wij zijn dan ook blij dat de rekenkamercommissie deze vragen aan de bewoners wél gaat stellen.”

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-