20120805 1517TV Buytenwegh heeft het voornemen om van hardcourt naar smashcourt tennisbanen over te gaan. Dit is voor de lopende tennissers prettiger, maar voor de rolstoeltennissers is het (zachtere oppervlak) juist een probleem. Rolstoelers kunnen niet goed spelen op deze banen. Zó! Zoetermeer is bang dat het rolstoeltennis in Zoetermeer op deze manier in gevaar komt.

Het bestuur van de vereniging zal binnenkort aan de ledenvergadering voorstellen om alle 10 de banen te vervangen. De voorzitter heeft laat weten dat een combinatie van twee soorten banen – bijvoorbeeld 1 of 2 die nog geschikt zijn voor rolstoeltennis - geen optie is.

Ruim 20 rolstoeltennissers worden hierdoor gedupeerd, waarschijnlijk zijn er geen voor hen geschikte buitenbanen in Zoetermeer en slechts beperkt binnenbanen.

Zó! Zoetermeer vindt het aanbod voor fysiek gehandicapte sporters niet erg uitgebreid in Zoetermeer en zou het buitengewoon jammer vinden als er straks voor het rolstoeltennis geen goede locatie meer is. Zó! Zoetermeer heeft hierover vragen gesteld in het college.

Update 29 november 2013:

De ledenvergadering van TV Buytenwegh heeft tegen het voorstel van het bestuur gestemd: het  rolstoeltennis kan bij TV Buytenwegh blijven.

Daarmee zijn de schriftelijke vragen aan het college - gelukkig! - overbodig geworden. Zó! heeft inmiddels, om overbodig werk te voorkomen, de vragen ingetrokken.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-