444px-Sharon Dijksma 2012Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken (EZ) bezocht woensdag 27 november samen met lijsttrekker Taco Kuiper verschillende duurzame ondernemers in de regio Zoetermeer. Dit deed zij in het kader van een werkbezoek aan de regio. Als blijk van waardering overhandigde de staatssecretaris wat lekkers aan de Zoetermeerse ondernemer Cofely Refrigeration. 

Met deze actie zet de staatssecretaris bedrijven in het zonnetje die zich bezig houden met innovatie en duurzaamheid. Dijksma: “de kracht van het Nederland van de toekomst ligt gelegen in het duurzaam produceren van vernieuwende producten. Bedrijven die de creativiteit van de Nederlandse kenniseconomie omzetten in concrete producten verdienen dan ook aandacht.”

PvdA lijsttrekker Taco Kuiper vergezelde de staatssecretaris bij het avondprogramma rondom duurzame stadsrenovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij waren te gast bij de Zoetermeerse ondernemer Blomsma Print&Design. Taco Kuiper, onlangs tot PvdA lijsttrekker gekozen in voor Nederland unieke brede voorverkiezingen, geeft aan dat de PvdA fractie Zoetermeer zich vol overtuiging hard maakt voor ondernemers die werknemers in dienst nemen met afstand tot de arbeidsmarkt. Kuiper: “De PvdA Zoetermeer vindt dat van belang, want zo kunnen mensen die anders geen baan krijgen toch in een normale werkomgeving aan de slag. De gemeente draagt bij in de loonkosten. Dat kost wel wat geld, maar anders was dat geld besteed aan een uitkering en die betaalt de gemeente ook.”

Ook het verbeteren van leefbaarheid in wijken staat voor de PvdA lijsttrekker hoog op de agenda: “Duurzame stadsrenovatie is een uitgelezen kans om leefbaarheid in wijken te verbeteren. Door toepassing van nieuwe technieken worden gerenoveerde woningen energiezuinig of zelfs energieneutraal. Wijken knappen er van op en voor de bouwsector biedt dit werkgelegenheid. In ons verkiezingsprogramma is Duurzame Stadsrenovatie een belangrijk thema en de PvdA zet hier voor de volgende raadsperiode vol op in.”

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-