Guus Haak zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen als lijstduwer op de kieslijst van de Lijst Hilbrand Nawijn (LHN) staan.

guus haak lhnGuus Haak (Den Haag, 17 april 1937) is een voormalig Nederlands voetballer. De verdediger kwam onder andere uit voor ADO en Feyenoord en speelde veertien interlands voor het Nederlands elftal. Haak begon zijn voetballoopbaan als middenvelder. Als ADO-speler maakte hij op 11 november 1962 zijn debuut in het Nederlands elftal. In de zomer van 1963 werd hij na langdurige onderhandelingen voor 175.000 gulden overgenomen door Feyenoord. Dit was de duurste transfer van het jaar. Ook voor Feyenoord speelde Haak zeven seizoenen.

Na zijn voetbalcarrière was hij onder meer trainer van de voormalige profclub DHC uit Delft. In 1983 en 1985 werd Haak met DHC algeheel zondagkampioen in het Nederlands amateurvoetbal. Voor ADO Den Haag was Haak tussen 1999 en 2001 hoofdscout.

De LHN (toch een partij met een groot hart voor sport) is blij met de aansluiting van Guus Haak. Hilbrand Nawijn zegt hierover: “De inbreng van Guus Haak zal bestaan uit het adviseren over het gemeentelijk beleid inzake sportverenigingen. Ook zal hij de LHN presenteren bij allerlei sportbijeenkomsten.” Guus Haak zelf gaf als commentaar: “Ik ken Hilbrand Nawijn al heel lang persoonlijk. Onze contacten gaan nog terug naar de tijd dat ik hoofdtrainer was van de sv DSO en de heer Nawijn voorzitter. Zijn inzet voor de Zoetermeerse inwoners steun ik van harte. Ik hoop dan ook dat mijn aansluiting bij zijn partij veel steun oplevert waardoor de partij zich nog beter in kan zetten voor de belangen van iedereen in Zoetermeer.”

-advertenties-

-goede doel-