DSCI0057

Afgelopen woensdag was het 10 oktober: de Dag van de Duurzaamheid. GroenLinks Zoetermeer was aanwezig in het Stadshart om mensen bewust te maken van consuminderen en duurzaam leven.

DSCI0066Winkelend publiek keek vreemd op toen ze woensdagmiddag 10 oktober over het Promenandeplein liepen. Er was een open woonkamer gebouwd. Alle spullen kwamen bij de Pelgrimshoeve vandaan. GroenLinks Zoetermeer liet zien dat je met tweedehands spullen een mooi en huiselijk interieur kunt creëren. Het is goed voor de portemonnee en nog duurzaam ook! Iedere voorbijganger kreeg ook een lekker hapje aangeboden: vegetarische pompoenrisotto.

Hieronder volgen enkele tips die GroenLinks meegaf om duurzamer te leven en minder te consumeren:

1.       Maak een boodschappenlijstje voor aanvang van het winkelen. Zo voorkom je dat je thuiskomt met impulsaankopen waar je achteraf spijt van hebt.

2.       Koop zoveel mogelijk producten met een goede herkomst, zoals Fair Trade-producten en producten die het FSC-keurmerk hebben.

3.       Gooi goede producten die je zelf niet meer gebruikt niet weg, maar geef ze aan een kringloopwinkel of aan een goed doel. Koop zelf ook eens tweedehands spullen.

4.       Maak gebruik van het openbaar vervoer of neem eens de fiets in plaats van de auto.

5.       Koop zoveel mogelijk producten zonder verpakkingsmateriaal en neem een eigen tas mee in plaats van elk product in een plastic tasje te laten verpakken.

6.       Koop zoveel mogelijk duurzame producten die langer meegaan dan wegwerpartikelen.

Laten we met z’n allen werken aan een duurzame samenleving. Geniet meer, consuminder!

 

Marlou Grobben

-advertenties-

-goede doel-