(Familie) concert Fantasie door Orkest Collectief

Array ( [can_edit_events] => 0 [can_post_events] => 0 [can_repeat_events] => 0 [event_moderation] => 1 [can_delete_events] => 0 [can_register] => 1 [can_unsubscribe] => 1 [can_download] => 1 [can_upload] => 0 [can_create_categories] => 0 [tag_moderation] => 0 [can_add_locations] => 0 [can_edit_locations] => 0 [can_approve_events] => 0 [can_approve_tags] => 0 [can_change_options] => 1 [can_select_speakers] => 1 [can_add_speaker] => 0 [can_select_sponsors] => 1 [can_add_sponsor] => 0 [can_confirm_tickets] => 0 [limit_events] => 0 [enable_registration] => 1 [can_create_tickets] => 1 [enable_discounts] => 1 [default_category] => 0 [default_location] => 0 [can_view_subscriptions] => 0 [can_edit_subscriptions] => 0 [can_delete_subscriptions] => 0 [can_change_subscriptions] => 0 [can_scan] => 0 )
Beginnend op november 09, 15:00

Fantasie concertHet Orkest Collectief presenteert op zaterdag 9 november 2024 twee bijzondere concerten met het thema Fantasie. In het CKC spelen zij een middagvoorstelling voor de jongste bezoekers en een avondvoorstelling die dieper ingaat op de fantasie thema’s.

Centraal staat het verhaal van Jacky Plunder, een stoere piraat op zijn schip, ‘De Blauwe Steef’. In tegenstelling tot traditionele piraten, bestaat zijn buit uit snoepgoed. Remy van Etteger brengt dit zelfgeschreven verhaal tot leven als verteller Markus. Elk hoofdstuk van Jacky’s avonturen wordt gevolgd door een muzikaal stuk, waarmee de muziek als het ware het verhaal voortzet en versterkt.
Orkest Collectief heeft voor deze dag een verrassende selectie aan muziekstukken samengesteld. Zo komt er een breed scala aan muzikale genres voorbij, van Disney-magie tot progressieve rock. ‘Laat Je Zien’, het krachtige nummer uit de hitfilm Frozen 2, zal herkenbaar voor de kinderen zijn. Daarnaast zijn er herkenbare melodieën uit de Efteling, maar het concert neemt ook onverwachte wendingen, zoals met het nummer ‘Wreck’ van de progressieve rockband Gentle Giant. Dit minder bekende, maar complexe stuk geeft het concert een interessante en uitdagende twist.
Het concert bestaat deels uit instrumentale stukken, maar er zijn ook nummers met zang, wat de muzikale diversiteit van de dag benadrukt. De afwisseling van stijlen en genres zorgt ervoor dat er genoeg diversiteit is, ook voor het orkest. De bezetting van het orkest maakt dit ook mogelijk; een harmonieorkest bestaande uit 25 muzikanten, met gitaar, drums, piano, een vaste zangeres en voor deze dag ook twee extra zangeressen.

Wat dit concert extra bijzonder maakt, is dat het de eerste keer is dat Orkest Collectief zo’n creatieve productie volledig in eigen beheer uitvoert. Het orkest, dat nu al drie keer op rij uitverkochte zalen heeft, heeft zich met ‘Fantasie’ als doel gesteld om het publiek mee te nemen op een ander soort muzikale reis.

Middag- en Avondvoorstelling

De middagvoorstelling is speciaal gericht op kinderen, ouders, opa’s en oma’s. Laat je meevoeren door de prachtige klanken van een volledig orkest, terwijl een verteller de fantasie van jong en oud prikkelt. Dit laagdrempelige concert, met een toegangsprijs van slechts vijf euro, is de perfecte gelegenheid om samen met het hele gezin te genieten van muziek.


’s Avonds kunnen volwassenen genieten van een uitgebreidere en intensere muzikale ervaring. Deze voorstelling heeft een langere speelduur en biedt een diepere duik in het thema Fantasie. Laat je betoveren door het orkest en de verhalen die speciaal voor deze gelegenheid zijn gekozen. Een onvergetelijke avond voor alle muziekliefhebbers.

Beide concerten zullen plaatsvinden in het CKC in Zoetermeer.

Kaarten te koop voor het middagconcert: https://reserveringen.ckc-zoetermeer.nl/events/familieconcert-fantasie/

Kaarten te koop voor het avondconcert: https://reserveringen.ckc-zoetermeer.nl/events/fantasie/

-advertenties-

-goede doel-