december

 • Zin in 't alledaagse: 6 vragen en waartoe?

  what when where why how who op schoolbordOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Waar, wanneer, wat, hoe, waarom, wie en … waartoe?

 • Jeugdinterview JAY

  JayIn de kerstvakantie publiceren we jeugdinterviews met jongeren die graag over hun hobby of sport vertellen. Vandaag JAY In den Bosch over zijn passie: zingen en muziek schrijven én produceren.

 • Schaak. Mat! 1977 voor Sosonko en Geller

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Geschiedenis Hoogovensschaak: 1977 voor Sosonko en Geller. 

 • Denksport met Bram: 1976: 'spelverruwing' van het Topbridge

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: 1976: het jaar van de “spelverruwing” van het Topbridge

 • Griekse maaltijd voor leden Oosterfaantje

   0018Woensdag 29 december was het voor 60 gezinnen, geselecteerd door Voedselgroep Oosterfaantje, extra feest. Zij mochten bij Grieks Restaurant Olivia gratis een heerlijke overvloedige maaltijd afhalen.

 • De familie Osy en de Oostenrijkse Nederlanden

  herenbankSinds de 13e eeuw is Zoetermeer, en Zegwaart, een ambachtsheerlijkheid. Eeuwen lang stelde de graaf van het graafschap Holland een ambachtsheer of -vrouw aan die diverse benoemingen kon doen en rechtspraak uitoefende. De graafschap is verleden tijd, maar we hebben nog altijd een ambachtsheer.

 • Dorien & Koters op pad: De Poffertjestuin

  D3X 5897Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (8) en Sepp (5) kiezen regelmatig een leuke activiteit uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over. Deze keer gingen ze naar de Poffertjestuin.

 • Adopteer een milieueiland

  AfvalcontainersBewoners kunnen nu een milieueiland adopteren en zo meehelpen aan een schoon Zoetermeer. De bewoner zorgt ervoor dat de omgeving van zijn geadopteerde milieueiland schoon blijft en waarschuwt de gemeente als er problemen zijn zoals een verstopte container of bijgeplaatst grofvuil.

 • Foto van de week tweede half jaar 2021

  okt21 jeroen stahlecker Houtbuurt RokkeveenHet hele jaar door publiceert Zoetermeer Actief elke week de foto van de week: een grappige, mooie of heel bijzondere foto. Aan het eind van het jaar hebben we al deze foto's verzameld in een jaaroverzicht.

 • Ouders oefenen lees-, luister- en spreekvaardigheid

  Opstart Piezo en Bibliotheek OosterheemIn Oosterheem gaat een groep van zeven ouders wekelijks vol enthousiasme aan de slag met het verbeteren van het lees-, luister- en spreekvaardigheid tijdens de lessen van Opstart. 

 • Nieuwjaarsgift voor Zoetermeer met Ebony Ensemble

  Ebony nieuwjaarsconcert 2022Het Ebony Ensemble is het huisgezelschap van het Stadstheater, zij verzorgen traditiegetrouw een Nieuwjaarsconcert in het Stadstheater. Dit jaar is dit concert een cadeau voor heel Zoetermeer: het concert is gratis in elke Zoetermeerse huiskamer te bekijken.

 • Kerstfee reikt prijzen Versierde Kerstsok uit

  20211229 28925De kerstfee heeft woensdagmiddag de prijzen uitgereikt aan alle kinderen die gewonnen hebben in de 'Versierde Kerstsok' wedstrijd. Heel veel kinderen hadden erg hun best gedaan, zo was er een rendier-kerstsok te zien, sokken met namen en mooie figuren. De prijzen werden uitgereikt in het Kersthuis in de Dorpsstraat.

 • Zoetermeer viert 60 jaar New Town

  60 jaar new town 1De geschiedenis van Zoetermeer nam in 1962 een spectaculaire wending, dus in 2022 is het 60 jaar geleden dat Zoetermeer werd aangewezen voor de bouw van een nieuwe stad. Dit speciale jubileumjaar wordt natuurlijk gevierd.  

 • Jeugdinterview Loe

  Foto Bram Berkien Loe van Belle copyIn de kerstvakantie publiceren we jeugdinterviews met jongeren die graag over hun hobby of sport vertellen. Vandaag Loe van Belle over zijn favoriete sport: wielrennen.

 • Getuigen autobrand gezocht

  auto door brand verwoestDe politie zoekt getuigen van een autobrand op de Heijermanshove in Buytenwegh. In de nacht van 24 op 25 december is een personenauto in brand gestoken. 

 • Kerstbeleving van Eigen Wij aan de deur

  EigenWIJkerstDHet kerstgevoel bij de mensen thuis brengen was het plan geworden, nadat de lockdown  ervoor zorgde dat de Kerststraat bij Eigen Wij aan de Voorweg niet door kon gaan. Anita van der Voort regelde dat er een complete kerstbeleving aan huis  bezorgd kon worden.

 • Kerstboom weer aan huis opgehaald

  kerstbomen bij RR400Ook dit jaar vindt er helaas geen jaarlijkse kerstboominzameling/versnippering plaats vanwege coronamaatregelen. In plaats van de kerstbomen in te leveren bij de inleverpunten worden de kerstbomen in uw wijk opgehaald. Oude kerstbomen kunnen in de eerste week van januari 2022 neergelegd worden op de aanbiedplaats van de minicontainers.

 • Verhalenbundel ervaringen bij Piëzo

  Overhandiging boek PiëzologiePaul Tros kwam, na jarenlang thuiszitten, in april van dit jaar voor het eerst in contact met Stichting Piëzo. De afgelopen maanden schreef hij een verhalenbundel met ervaringen met de PiëzoMethodiek, ervaringen van hemzelf en van andere mensen die hij tegenkwam.

 • Loslopende paarden gevangen

  FHxdcgbWUAQY gsTwee paarden, die zonder ruiter rondrenden in de Leijens, zijn door de wijkagenten van Meerzicht gevangen. De paarden werden samen met wijkbewoners en de Lifeguards tot stilstand gebracht.

 • Digitale bijeenkomst moet beter

  online vergaderingWethouder Paalvast wil digitale bewonersbijeenkomsten verbeteren. Na zo’n bijeenkomst over de Delftsewallen waren er veel klachten van bewoners die zich niet gehoord voelden. Bij de digitale meeting stonden alle microfoons van bewoners standaard uit, zodat zij zich niet konden mengen in de discussie.

-advertenties-

-goede doel-