Een jeugdfeest dat door een jongere zelf is georganiseerd is niet iets wat vaak in Zoetermeer voor komt. Achraf Tahiri bokste het voor elkaar. Op zaterdag 4 juni kreeg hij een grote groep jongeren tussen de 10 en 16 jaar op de been. Het werd een feest met workshops, muziek, dans en lekkernij op zijn 'Doe het zelf festival'.

 

Achraf 1 Achraf 2 Achraf 3
Iedereen welkom Live gemixed muziek Workshops buiten

 

Achraf 7Achraf (15-jaar) heeft het voor elkaar gekregen. Het 'Doe het zelf festival' op de Willem van Cleeflaan is een succes. "Het is het feest geworden dat ik graag wilde. Iedereen kan meedoen met de workshops of gewoon chillen of uit z'n dak gaan met zo een DJ," zegt Achraf trots.

De jonge organisator is langs het JIP gegaan en heeft een fonds kunnen krijgen om dit festival te organiseren. Al snel wist hij dat hij het nooit alleen zou kunnen en dus riep hij de hulp in van Stichting MOOI. Hij moest natuurlijk verstandig omgaan met zijn budget en dus keuzes maken in zijn plannen. "Ik had nog zo veel meer gewild, maar wist best wel dat het erg zwaar is om alles te organiseren. Samen met anderen heb ik een keuze gemaakt in wat wel en niet haalbaar was. Nou, kijk eens, dit is gelukt, " zo stelde Achraf trots.

Na het feest moest er natuurlijk opgeruimd worden en hield Achraf met alle helpers een evaluatie. Pas daarna kon hij naar huis. Doodmoe, maar zeker voldaan en trots fietste hij rustig naar huis.

 

 

Achraf 4 Achraf 5 Achraf 6
Workshop van Fab Lab Workshops binnen Suikerspin en Popcorn

 

Zie ons eerder artikel over Achraf en zijn Doe het zelf festival

 

-advertenties-

-goede doel-