IMG 2723 copyOp woensdag 10 juli staat de Oude Kerk aan de Dorpstraat in het teken van het wekelijkse lunchpauzeconcert, verzorgd door Ronald de Jong. Het concert belooft een boeiende mix van composities en improvisaties op vijf verschillende toetsinstrumenten.

Ronald de Jong (1956) is een bekende naam in de Nederlandse muziekwereld. Hij begon zijn muzikale carrière op 16-jarige leeftijd met orgellessen van Ben Feij. Al snel werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zijn Uitvoerend Musicus-diploma behaalde met het predikaat zeer goed. Zijn passie voor muziek leidde hem naar diverse posities als organist en cantor-organist, waaronder bij de Oude Kerk in Zoetermeer vanaf 1991 tot 2023.

Naast zijn werk als organist en cantor-organist heeft Ronald de Jong ook een rijke carrière als docent (orgel, klavecimbel en theorie) gehad bij het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Hij heeft veelvuldig geconcerteerd in Nederland en internationaal, met optredens in onder andere Amerika, Schotland, Slowakije en Italië. Als begeleider van koren en solisten geniet hij grote waardering.

Als componist heeft Ronald de Jong diverse werken geschreven voor koor en orgel. Zijn interesse in kunst strekt zich uit tot het beeldende, waarbij hij regelmatig exposeert met abstracte en figuratieve kunst.

In 2014 ontving Ronald de Jong de Publieksprijs Kunst en Cultuur van de gemeente Zoetermeer voor zijn jarenlange inzet voor de lunch- en orgelconcerten in de Oude Kerk. In 2016 werd hij bekroond met het Gouden Draaginsigne met briljant voor zijn 40-jarige jubileum als (cantor-)organist in de Protestantse Kerk in Nederland. In 2023 werd hij Koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn buitengewone bijdrage aan de samenleving en het culturele leven in Zoetermeer.

Het lunchpauzeconcert op 10 juli is gratis toegankelijk voor publiek. Bij de uitgang staat een collectebus voor vrijwillige bijdragen ter ondersteuning van de concertreeks. De deuren van de kerkzaal openen om 12:30 uur. Mis deze unieke gelegenheid niet om de virtuositeit van Ronald de Jong te ervaren en te genieten van een middag vol prachtige muziek in de historische ambiance van de Oude Kerk Zoetermeer.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-