Foto toothpaste Alfrink IndiaLeerlingen van Calcutta International School deden afgelopen week mee met het Toothpaste project samen met leerlingen van 3 tvwo van het Alfrink College. Het tandpasta project is een vakoverstijgend project, waarbij leerlingen de opdracht krijgen om een nieuw merk tandpasta op de markt te brengen.

Ze maken bij Scheikunde de tandpasta, bij Economie een businessplan, bij Engels schrijven ze een reclame bericht, bij Arts maken ze alle verpakkingen en bij Drama maken ze een tv-commercial. Door dit Engelstalige project kruipen de leerlingen in de huid van jonge ondernemers en leren de leerlingen allerlei vaardigheden, die ze later goed kunnen gebruiken.

Tijdens de week waren er diverse gastsprekers, waaronder grafisch ontwerpers en marketeers.
De Alfrink leerlingen en de Indiase leerlingen werkten in gemengde groepen. Het was het derde project dit jaar waarbij leerlingen van Calcutta International School meededen aan een project op het Alfrink en leerlingen van het Alfrink zijn dit jaar ook zelf naar de school in India geweest. Ook volgend schooljaar blijft het Alfrink intensief samenwerken met de Indiase school. In het kader van wereldburgerschapsonderwijs vindt het Alfrink de samenwerking met Calcutta International School zeer waardevol.
Volgend schooljaar wil de Indiase school graag weer deelnemen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-