fietsen dorpsstraat verboden De winkeliers in de Dorpsstraat komen in actie tegen het fietsen in de straat. Er is een fietsverbod, maar dat wordt massaal genegeerd. Volgens de winkeliers komt dit deels doordat de borden van het fietsverbod onduidelijk zijn. Zij willen nieuwe borden met ‘Fietsen Verboden’.

fietsen dorpsstraatAls je nu de Dorpsstraat infietst zie je het bord: ‘Fietsen Toegestaan’, met daaronder de tijden waarop je NIET mag fietsen. Maar fietsers lezen alleen de eerste woorden en fietsen dan door. Handhaving heeft het volgens de winkeliers veel te druk en zijn sporadisch in de straat te vinden. Het gevolg is dat er nog steeds veel fietsers in de straat zijn, wat een gevaar oplevert voor de voetgangers.


De winkeliers hebben nu zelf borden opgehangen waarop de tekst omgedraaid is: eerst zie je ‘Verboden te Fietsen’, met daaronder de tijden waarop dit verbod geldt: ma t/m za tussen 11-17 uur.
Met de actie willen de winkeliers de gemeenteraad oproepen om de borden te wijzigen en zo de straat veilig en leefbaar te houden.

-advertenties-

-goede doel-