Foto KleurBoereGoed lanceert vrijdag een eigen smartphone app, waarmee consumenten de houdbaarheid van hun gekochte groenten en fruit kunnen meten. De app, genaamd ‘Shelfy’ zal zowel op de Google Play Store als de Apple Store verkrijgbaar zijn en is geheel gratis.

Werking

Hoewel de techniek van de app revolutionair is, werkt de app vrij simpel: Als de app gedownload is kan een product gescand worden door eenvoudig een foto te maken. Als er bijvoorbeeld asperges gescand worden, kan de app uitrekenen wanneer ze geoogst zijn, maar ook hoe lang het betreffende product nog vers blijft.

Toekomst

Een groep van ruim 30 studenten van diverse scholen zijn gezamenlijk met 5 IT-ers ruim 2 jaar bezig geweest om het idee van de BoereGoed Shelfy uit te werken en uiteindelijk is het resultaat nu klaar om op de markt te brengen. De hoop is dat de app ’Shelfy’ (een woordcombinatie van het populaire ‘Selfy’ en het ‘Shelf Life’ (houdbaarheid)) positief zal worden ontvangen door met name telers omdat hiermee altijd een eerlijke houdbaarheidsdatum gegeven kan worden.

De initiatiefnemers van BoereGoed weten nog niet goed wat ze met de app gaan doen. In eerste instantie houdt BoereGoed zich alleen bezig met de teelt in de BoereGoed Volkskas en de doelstelling om mensen uit verschillende lagen van de regionale bevolking met elkaar in contact te brengen door gezonde en lokale producten. De hoop bestaat echter dat BoereGoed op termijn wat reclame inkomsten uit deze app zal krijgen om het BoereGoed project te ondersteunen.

Om het nieuws van de BoereGoed te volgen kan men zich inschrijven voor de BoereGoed Buurtbrief via de website www.BoereGoed.nl

-advertenties-

-goede doel-