20160428 81231

Wethouder Isabelle Vugs, initiatiefneemster Mia Dittmar en Thierry Limonet van de gemeente

Afgelopen donderdag is de ouderensoos aan het Morapad in Rokkeveen weer van start gegaan. De koffieochtend voor ouderen is volgens het buurtinitiatief een zeer belangrijke ontmoetingsplaats voor ouderen, die vaak weinig andere sociale contacten hebben.

Nadat Stichting MOOI uit het pand aan het Morapad ging, wilde de gemeente de ruimte gaan verhuren. De koffieochtend moest hierdoor ook noodgedwongen stoppen. Een nieuwe huurder was echter niet zomaar gevonden en Mia Dittmar startte een buurtinitiatief om de soos te redden. “Het is zo belangrijk voor de ouderen hier in Rokkeveen! Er is hier verder weinig in de buurt waar zij naar toe kunnen en het risico van vereenzaming is groot. Voorlopig zijn we nu gered tot einde van dit jaar!”

De gemeente heeft nu toegezegd de huur voor het paviljoen tot einde van dit jaar op zich te nemen. Dankzij inspanningen van de CDA-gemeenteraadsfractie, Thierry Limonet en de wethouder kan de soos nu tot einde dit jaar doorgaan. Donderdag 28 april kwam wethouder Isabelle Vugs een grote taart langs brengen om dit samen met de deelnemers aan de koffieochtend te vieren.

20160428 81228 20160428 81232

 

De koffieochtend aan het Morapad wordt elke donderdag gehouden van 10.00 tot 12.00 uur, er is een vaste groep van rond de 25 mensen maar er is nog voldoende ruimte voor nieuwe aanmeldingen. De koffieochtend is kosteloos en wordt ondersteund door vrijwilligers uit de buurt.

De vrijwilligers en deelnemers aan de koffieochtenden hopen dat Morapad 3 weer een permanent ontmoetingscentrum wordt voor het westelijk deel van de wijk. Mia: “Het is een fantastische buurt om te wonen, maar de ouderen zitten hier in een geïsoleerde situatie als zij b.v. geen auto meer kunnen rijden. Dan is een ontmoetingsplaats in de buurt een uitkomst!”

-advertenties-

-goede doel-