SaarKoningsbergerLeerbedrijfTOUTLisanneFonsOtto JelsmaLisanne Fons is de nieuwe uitblinker van ID College. In een vol theater in Zoetermeer eindigde ze als winnaar. De jury was onder de indruk van het doorzettingsvermogen van Lisanne en haar vermogen om steeds weer opnieuw haar grenzen te verleggen. De Zoetermeerse student Handhaver toezicht & veiligheid regelde zelf haar stage bij Politie Scheveningen en wil na het ID College naar de politieacademie om motoragent te worden. 

Uitblinkers zijn mbo’ers die zich onderscheiden van hun studiegenoten omdat ze tijdens hun opleiding of stage iets extra’s hebben gedaan. De een vanwege een opvallend talent, een ander omdat hij door persoonlijke omstandigheden hard(er) moest knokken en dat vol passie en overgave deed. De winnaar vertegenwoordigt een jaar lang ID College en doet mee aan de landelijke verkiezing van de uitblinker van het jaar in november.

Top drie

Dennis Jonkman (opleiding Coördinator beveiliging) was een van de twee andere kanshebbers. Hij loopt nu stage bij de beveiligingsdienst van de Tweede Kamer. Ook Dennis ziet zichzelf later bij de politie werken. De jury roemde zijn vermogen tot communicatie en zijn gedrevenheid om andere mensen te helpen. Tot slot was Sadaf Habibzai tot de top drie doorgedrongen. Sadaf doet de opleiding Sociaal maatschappelijk dienstverlener en heeft al haar eigen bedrijf opgericht om schuldenproblematiek tegen te gaan. Sadaf krijgt mensen mee, heeft een groot hart en grijpt alle kansen om mensen te helpen en bij te staan. Haar bevlogenheid en haar drang om goed te doen vond de jury hartverwarmend.

 

 

groepsfotoIDUITBLINKER2016
Lisanne Fons samen met de jury en alle andere deelnemers.
Foto's: Vivianne Janson

 

 

-advertenties-

-goede doel-