20160315 79080De ouderenschaakdamclub Palet Welzijn Zoetermeer  (OsdPWZ) is na de oprichting, nu zo'n 10 weken geleden, volop gegroeid. Er zijn nu vijftien schakers die in een soort rooster tegen elkaar spelen, maar bijna elke week dient zich een nieuwe schaker aan. Negen schakers zijn ook clubschaker bij Botwinnik, vier schakers zijn oud-schakers die het leuk vinden om hun oude sport weer op te pakken in een gezellig verband.

Ook thuisschakers, schakers die vooral met familie of bekenden schaken of/en uit kranten, tijdschriften en boeken standen naspelen of lezen, zijn van harte welkom! Nieuwkomers kunnen meteen aan de competitie meedoen (er is alleen een onderlinge competitie). Eind juni begint de zomercompetitie, want ook in de maanden juli en augustus gaat het schaken en dammen op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur aan de Nathaliegang 79 gewoon door!

OsdPWZ komt elke dinsdagmiddag samen in de Nathaliegang 79, pal naast de bibliotheek Rokkeveen en tegenover het winkelcentrum Rokkeveen -naast de wijkpost. Er is niet alleen ruime parkeergelegenheid, maar ook goed openbaar vervoer. Het winkelcentrum ligt tussen de Nathaliegang en de Mahatma Gandhisingel ingeklemd. De stadsbussen 71 en 72 (72 gaat in de omgekeerde richting) komen langs de Nathaliegang/halte winkelcentrum Rokkeveen - ook de halte van de ouderenbus 66 - en de streeklijn 55 naar Pijnacker/Delfgaauw/Delft komt langs het winkelcentrum/Mahatma Gandhisingel/halte Maria Montessorilaan (maar vanuit Delft is er eerst de halte Nathaliegang).

-advertenties-

-goede doel-