20161028 92800Marc Rosier, wethouder Verkeer, opende vrijdag 28 oktober het Zoetermeerse Nachtnet Fiets. Zoetermeer is hierin nationaal koploper en heeft haar uitgebreide fietsnetwerk geschikt gemaakt voor gebruik in de uren met minder daglicht. Voor de gebruikers van Nachtnet Fiets is een website en een app beschikbaar. Ook nu het vroeger donker wordt (wintertijd), moet alleen of samen fietsen in de uren met minder daglicht prettig zijn.

Marc Rosier: “Nachtnet Fiets verbindt scholen, sportcomplexen, horeca, uitgaansgelegenheden en winkelcentra met de wijken. We hebben betere verlichting aangebracht op het Zoetermeerse fietsnetwerk, snoeiwerk uitgebreid en een fietstunneltje opgeknapt. Volgend voorjaar verfraaien we een ander fietstunneltje, samen met inwoners.” Zoetermeer stimuleert het ‘samen fietsen’, waardoor de sociale veiligheid voor de gebruikers toeneemt.

20161028 92791 20161028 92807

Mysterie ontrafeld
De afgelopen weken zijn de markeringen op het Nachtnet Fiets aangebracht. Aan de markeringen (cirkels met N8) zijn pijlen verbonden die de gebruikers van het Nachtnet Fiets in de juiste richting leiden. Deze markeringen bleken goed op te vallen, want menigeen vroeg zich de afgelopen tijd af wat de functie hiervan zou zijn.

Fietstunneltje opgeknapt
Een van de fietstunneltjes op het Nachtnet Fiets is voor de introductie ervan prachtig opgeknapt. Drie ontwerpen voor dit tunneltje zijn aan de inwoners voorgelegd en dat leidde tot twee winnende ontwerpen. In het tunneltje onder de Aziëweg is het eerste ontwerp verwerkt, dat ontworpen werd door Ruud Kooger en Leo Adegeest. Volgend voorjaar wordt het andere ontwerp samen met inwoners/basisschoolleerlingen uitgevoerd.

Zoetermeer kent een uitgebreid fietspadennetwerk, dat grotendeels vrijliggend is en via bruggen en tunneltjes worden veel wegkruisingen vermeden. Begin dit jaar is Zoetermeer genomineerd als een van de drie meest fietsveilige steden van Nederland.

20161028 92774 20161028 92817

-advertenties-

-goede doel-