fd 20150308 038Foto:  Colin van Beem, winnaar 2015

Van 27 februari tot en met 6 maart wordt in en door Tenniscentrum Meerzicht, een Nationaal Ranglijst Toernooi georganiseerd.

Een Nationaal Ranglijst Toernooi is bedoeld voor de (sub) top van de Nederlandse tennissport, een springplank voor de toekomstige Nederlandse toppers. Door het spelen van deze toernooien, kunnen zij punten behalen voor de nationale ranglijst. Hoe hoger op de nationale ranglijst, hoe makkelijker zij mee kunnen doen aan de internationale toernooien.

Vorig jaar won de Zoetermeerse Mandy Wagemaker, huidige nummer 9 van Nederland de dames single. Bij de heren was de finale tussen de ex Davis Cup speler Thomas Schoorel en Colin van Beem, waarbij Colin de finale won met 6-4 6-3.

Veel (regionale) topspelers / talenten gebruiken dit toernooi om te testen waar ze staan, omdat begin april de voorjaarscompetitie start. Het kwalificatie toernooi voorafgaand aan het hoofdtoernooi start voor de heren op zaterdag 27 februari vanaf 13.00 uur. Bij de dames start het kwalificatie toernooi op zondag 28 februari vanaf 13.30 uur. Vanaf maandag 29 februari start het hoofdtoernooi. De wedstrijden zullen overdags gespeeld worden.

De finale worden gespeeld op zondag 6 maart vanaf 13.00 uur.

Voor bezoekers is het mogelijk om van 27 februari tot en met 6 maart gratis te komen kijken naar top wedstrijden op hoog landelijk niveau, de wedstrijdplanning zal gedurende het toernooi te volgen zijn op de website van Tenniscentrum Meerzicht: www.tenniscentrummeerzicht.nl Adres Tenniscentrum Meerzicht: Zalkerbos 320

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

www.cgvzoetermeer.nl

http://www.doing.nl/

http://sportschooldagraca.nl/

http://e-rolstoelhockey.doing.nl/,  http://doing.nl/

http://www.fczoetermeer.nl/

http://propatria.nl/

http://www.schermschool-kardolus.nl/

http://www.svphoenix.nl/

http://www.svdso.nl

http://www.svdwo.nl/

http://www.sg-wzc.nl/

http://www.taverzo.nl/

http://www.tenniscentrummeerzicht.nl/

www.tomonokai.nl

http://www.yvz.nl/

http://www.wvz.nl/

http://www.zoetermeerpanters.nl/

 www.zovoc.nl 

 

-advertenties-

-goede doel-