Kai Sei wedstrijdteamZondag 26 juni vonden in Zoetermeer de officiële Nederlands Kampioenschappen Wado Karate 2016 plaats, een groot Nederlands stijlgroep Kampioenschap onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. De NK Wado werd georganiseerd door de Wado International Karate-do Federation Nederland in samenwerking met Budoschool Kai Sei, de KBN en Unity’99. Kai Sei behaalde in totaal 13 podiumplaatsen, waaronder vijf maal goud.

Negentien karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de officiële Nederlands Kampioenschappen Wado Karate 2016 te Zoetermeer. Dit grote nationale tanto, kata en kumite kampioenschap, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar ruim 350 deelnemers in diverse categorieën. In Sporthal de Oosterpoort waren ook 500 toeschouwers en werd het evenement door 1.100 personen via live-stream gevolgd.

Nationale titels

Tijdens deze Nederlands Kampioenschappen Wado karate hebben vijf karateka van Kai Sei de nationale titel gewonnen. Voor Elvin Gerritsen, Vanessa van Room en Sarah Hagenaar was het goud op het onderdeel kata. Mex Onderwater en Wissal el Boudakhani wonnen goud op het onderdeel kumite. Zilver was er voor Eugene Luijdens, Sarah Hagenaar, Marin Hagenaar en Jordy Meijer, allen op het onderdeel kumite. En nog eens vier Kai Sei'ers wisten beslag te leggen op het brons: Moussa Ouedda op het onderdeel kata, Dylani de Boer (haar allereerste toernooi), Glenn Leggedoor en Michael Oostindie met kumite.
Herkansingen waren er voor Dewin Smit en Marin Hagenaar op het onderdeel kata en voor Colin Vercammen, Belinda Haddish en George Karapetjan op het onderdeel kumite. De uiteindelijke strijd om het brons werd helaas niet in hun voordeel beslecht, waarmee ze allen de vijfde plaats behaalden.
Met in totaal 13 podiumplaatsen staat Kai Sei als derde in de ranking van het medaille klassement.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.