Sedney NK junioren 2016

Zoë Sedney op het NK

Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren in Breda hebben de Ilion junioren maar liefst acht medailles gescoord. Marijke Wijnmalen en Zoë Sedney zorgde voor een prachtige gouden medaille bij het polsstokspringen en de 400 meter horden. Ook Zoetermeers talent van het jaar Alessio van der Straaten liep een goede wedstrijd op het NK.

Wijnmalen won de verwachte gouden medaille met een waanzinnige hoogte van 4m01 en versloeg onder andere haar clubgenote Sterre de Booy die haar persoonlijk record verbeterde naar 3m56 en daarmee beslag legt op het brons. Wijnmalen zullen we later deze zomer terug zien op de WJK in het Poolse Bydgoszcz.

Sedney zorgde voor haar een daverende verassing in een zeer interessante wedstrijd. Als c-junior won zij de titel bij de meisjes B. Op de laatste horde bleef zij ternauwernood overeind waardoor de concurrentie nog ontzettend dichtbij kon komen. Sedney won de 400 horden in een tijd van 1.02.36.
Sedney beleefde sowieso een topweekend door zowel op de 100 meter horden als de 100 meter sprint ook nog het zilver voor zich op te eisen.

Koen Stapel verbeterde zijn persoonlijk record bij het polsstokspringen en won daarmee het brons met een hoogte van 4m31. Stapel is normaal gesproken actief als meerkamper maar liep bij de NK meerkamp een scheurtje in zijn hamstring op. Een mooie comeback leidt op een individueel onderdeel bracht hem zijn eerste NK medaille.

Zoetermeers talent van het jaar Alessio van der Straaten nam deel op zowel de 800m als de 2000 meter steeple chase. Op de 800m bereikte van der Straaten nog wel de finale, maar na een lang voetbalseizoen was het een beetje op een behaalde hij de 6e plaats. Getergd pakte hij de dag erna het zilver op de steeple chase waarmee hij toch een beetje revanche neemt op zijn teleurstellende 800m finale.

De jongens junioren A namen gezamenlijk deel aan de 4x400m estafette waar in een fantastische tijd van 3.31.95 een bronzen medaille werd gepakt als afsluiting van het weekend.

ARV Ilion behoorde met acht medailles tot de beter presterende verenigingen van Nederland en gaat met veel grote talenten de toekomst in, Ilion blijkt wederom een prachtige kweekvijver voor sportief talent.