20151114 71583Het is zaterdag 17 december al vroeg in de ochtend lekker druk bij schermschool Kardolus aan het Speulderbos in Zoetermeer. Met een grote opkomst bij de kuikens en benjamins van 13 deelnemers gaan de wedstrijden in de ochtend van start. De tweede wedstrijd om de Gerda Kardolus-Rolving Trofee werd deze dag gehouden.


Na spannende voorrondes komen Maurits Remmen en Thijme Jonckers (beide van Kardolus) in de eerste halve finale tegenover elkaar, Maurits wist hier de finaleplaats op te eisen. De andere halve finale ging tussen Glenn Thebes (SC Den Bosch) en Alec Edridge (A.E.W), de winst ging hier naar Alec. De finale partij tussen Maurits en Alec werd gewonnen door Maurits. Derde werd Thijme.

Girl Power!

In de middag is de opkomst bij de pupillen minder groot. 6 deelnemers, 4 jongens en 2 meisjes. Na de voorrondes stonden de twee dames op nummer 1 en 2. In de spannende eerste halve finale troffen Marissa van Beek (Kardolus) en Jesse Pieper (A.E.W) elkaar. De andere halve finale ging tussen Emma Enderman (A.E.W) en Kimon Plaisier (Kardolus). En ja hoor, de twee dames door naar de finale! De winnares: Emma! De derde prijs ging naar Jesse.

 

Foto: archieffoto Kardolus

-advertenties-

-goede doel-