20171218 117766

Vrijwilligers van de Speelgoedbank met rechts Robine en Maja

Vlak voor de kerst kreeg de Speelgoedbank in Meerzicht een bijzondere donatie: zelfgemaakte knuffels en kado-doosjes. Maja en kleindochter Robine waren al in de zomervakantie begonnen met het maken van de kleine kadootjes. De vrijwilligers bij de Speelgoedbank namen de knuffels en doosjes in ontvangst.

Robine: "Ik maak de knuffels van sokken. Wel nieuwe sokken hoor! Het is erg leuk om te doen, maar op een gegeven moment stonden er óveral knuffels!" Maja vult aan: "Toen zochten we naar een stichting om de knuffels en doosjes aan te geven, zodat zij ze weer door kunnen geven aan de kinderen!"

Bij de Speelgoedbank waren de vrijwilligers al blij met de mooie kadootjes, maar de kinderen nog meer. Vlak nadat de foto van de overhandiging gemaakt was, hadden de eerste kadootjes hun weg al gevonden naar kinderen die er heel blij mee waren. Robine: "Dat is zo leuk om te zien, hoe blij de kinderen ermee zijn! Ik ga zeker door met het maken van knuffels!"

Speelgoedbank

De Speelgoedbank is een initiatief van Stichting MOOI en wordt volledig gerund door vrijwilligers. De vrijwilligers kijken het speelgoed dat binnengebracht wordt helemaal na, repareren waar mogelijk en maken het schoon. Ook zorgen zij voor de opening van de Speelgoedbank, zodat kinderen speelgoed kunnen komen uitzoeken. Zoetermeerders met een Zoetermeerpas kunnen zich opgeven bij de Speelgoedbank en mogen dan elke maand speelgoed komen uitzoeken. De Speelgoedbank is te vinden aan het Haagsebos 147 in Meerzicht, op facebook kunt u de openingstijden vinden: www.facebook.com/SpeelgoedbankMOOI/ 

-advertenties-

-goede doel-