kreanga
Kalinikos Kreanga, tot op heden uitkomend in de Franse Pro A, heeft een overeenkomst getekend voor komend seizoen met de landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo. De Griekse speler, bekend om zijn fameuze backhand heeft een indrukwekkende palmares op zijn naam staan en deed onder andere in 1996, 2000, 2004, 2008 en 2012 mee aan de Olympische Spelen.


Met halve finales en finales op het allerhoogste niveau behaalde Kreanga de 7e plek op de wereldranglijst als hoogste notering. De in Roemenië geboren speler (1972), begon op 7 jarige leeftijd met tafeltennis en vertrok net als technisch directeur Paul Haldan naar een ander Europees land om zijn sport en leven verder te kunnen vormgeven. Met veel warmte werd hij onthaald in Griekenland, en tot op de dag van vandaag is hij er trots op de Griekse kleuren te mogen dragen. Samen met zijn vriend Gionis Panagiotis won hij in 2013 de zilveren medaille tijdens het EK voor landenteams. Kreanga: ” Trots ben ik op het feit dat ik in 2011 op 39- jarige leeftijd de Europese top 12 heb gewonnen. En in 2003 behaalde ik brons op het WK, natuurlijk ging alle aandacht terecht naar de winnaar Werner Schlager maar het was mijn beste prestatie ooit en na mij hebben alleen Michael Maze en Timo Boll als Europeaan een bronzen medaille gewonnen tijdens het WK.”
Kalinikos Kreanga zal in Zoetermeer samen met Dorian Nicolle (Frankrijk), Jakub Folwarski (Polen) en Stephan Tromer het team gaan vormen in de eredivisie en de Europacup. “Natuurlijk ben ik trots dat we met deze samenstelling niet alleen een sterk team op de been brengen, maar ook op het feit dat elke speler op zich al een reden is om te komen kijken. Via Wim van Breenen kwamen we in contact met Kalinikos en het klikte eigenlijk direct. Alles wijst erop dat we op het juiste moment met elkaar in gesprek raakten. Eerder waren er al goede contacten met Gionis, Konstantinos Angelakis en bondscoach Kostas Vatsaklis en ervoeren we tijdens de interland in Zoetermeer de teleurstelling bij het publiek dat Kreanga daar niet bij aanwezig kon zijn. Dat gaan we komend seizoen ruimschoots goed maken”, aldus teammanager Ruud van Graafeiland. Kalinikos Kreanga laat nog weten: “Ik heb me altijd thuis gevoeld bij Hennebont en ben ervan overtuigd dat ik met deze stap nog door kan met mijn favoriete sport, ik kijk met plezier uit om me aan te sluiten bij Enjoy & Deploy Taverzo en deel te nemen aan de Nederlandse competitie“.


Helaas is het nog onzeker of Jochem de Hoop voldoende zal zijn hersteld om aan de competitie deel te nemen. Hij gaat zich in ieder geval samen met de andere trainers van Taverzo richten op het ontwikkelen van talent. Diverse talenten zullen zich bij Taverzo gaan richten op hun verdere ontwikkeling. Ook Martin Khatchanov blijft aan de club verbonden en zal zich in Zoetermeer voorbereiden op zijn wedstrijden in de Belgische competitie en op de Nederlandse toernooien uitkomen voor Enjoy & Deploy Taverzo.
https://youtu.be/E-3DC4yeQ5E

Photo credits: Remy Gros

-advertenties-

-goede doel-