toekomstZTMDe komende jaren bouwt Zoetermeer er tussen de 10 en 16.000 woningen bij. Om dat aantal te halen, wil de gemeente meer hoogbouw: torens hoger dan 150 meter. Wij vroegen de lezers waar die torens dan moeten komen. Deze vraag werd zo’n 5200 keer bekeken en er kwamen 63 reacties, waarvan enkele zeer uitgebreide.

Veel mensen vinden dat eerst de leegstaande kantoorpanden maar eens moeten worden omgebouwd tot woningen. Een aantal lezers begrijpt niet waarom eerst de flats in Palenstein moeten worden afgebroken om vervolgens elders in de stad nieuwe flats te gaan neerzetten. Worden die later dan ook weer afgebroken, vraagt Betty zich af. Marjolein vindt dat eerst gekeken moet worden of leegstaande kantoorgebouwen niet omgebouwd kunnen worden. Ze maakt zich bovendien zorgen om de wind die hoge torenflats vangen. “Je zal maar een bord soep willen eten bij windkracht 8 en de flat gaat heen en weer vanwege de wind.” Maar als er dan toch gebouwd moet worden, ziet zij dat wel zitten bij de snelweg, tussen de TGV en Gouda. ”Dan blijft het karakter en het groen van Zoetermeer behouden.”

Karin is bang dat hoogbouw onvermijdelijk is, omdat de jeugd anders hun heil buiten Zoetermeer gaat zoeken. Erik vindt hoogbouw een fantastische oplossing: “Wie heeft er nou niet in Meerzicht of Palenstein gewoond. Als je maar uit de buurt van Berkel en Rodenrijs wegblijft”. Bianca en enkele andere lezers willen niet dat groen verdwijnt door hoogbouw. Jan vindt dat ook en ziet die flats liever in Den Haag of Rotterdam. Lezers die hoogbouw wel zien zitten, noemen het gebied rond de Mandelabrug, en de parkeerplaats naast Cadenza. Inge is er voor gaan zitten en voegt de volgende plekken toe: “In Oosterheem achterin. De groenstrook vlakbij DSO. Maar liever eerst leegstaande kantoorgebouwen platgooien en nieuwbouw neerzetten.” Joke tenslotte wil het liefst heel veel eengezinswoningen.”Dan wordt de wachtlijst van 9 jaar misschien iets korter voor een sociale huurwoning.”

De volgende lezersvraag wordt zaterdag weer op onze Facebookpagina gepubliceerd.

   

-advertenties-

-goede doel-