Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De kast van Zoetermeer.

kastWoensdag 11 oktober is het -ook in Zoetermeer- Coming Out Day. De wat? De Coming Out Day. Oké. En de Bieb doet mee. Er gaat in dit kikkerlandje geen dag voorbij of het is de dag van, voor of tegen. Dag van de vliegenvanger, dag tegen de losloop kabouter, voor de zegmaardag dag of wat, wie, hoe dan ook, we gedenken, vereren, verwennen en wensen hoe, wie en wat af. De Bloemenwinkel, Patisserie en Cadeauwinkel hebben het er maar druk mee. En moet ik me druk maken over de Coming Out Day. Jazeker. Dat moet. Want juist dat is nu zo’n dag waarbij je moet, jazeker, moet stilstaan omdat we nog steeds niet iedereen zien die een eenzame strijd uitvecht om voor zijn of haar geaardheid uit te komen. Nu kan ik wel denken dat er inmiddels een grote meerderheid aan Nederlanders in de acceptatiestand staat, maar afgaande op spreekkoren en gerelateerde scheldwoorden, zijn we er echter nog lang niet. Daarom is het ook zo jammer dat op die woensdag Pepijn Keppel over zijn strijd komt spreken in de Bibliotheek van Zoetermeer, euh, dat is niet jammer maar jammer is dat er naar alle waarschijnlijkheid alleen maar mensen komen die horen wat ze willen horen. Eigenlijk zouden er alleen maar toehoorders moeten komen die bang zijn van wat Pepijn is. Dan kunnen ze horen niet wat, maar wie Pepijn is. En naast het horen, ook zichzelf leren zien als die onveilige omgeving waar Pepijn het over gaat hebben. Kom maar eens uit die kast.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-