Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Is een vlag onzijdig?

Onderwerp van gesprek deze week was geen zoektocht. Eindelijk weer niet over het weer. Er is ruzie. Hoewel er overal wel ruzie is, is die in het midden oosten doorgaans goed voorzien van aandacht, als onderwerp geliefd onder deskundigen en vooral mensen die denken dat ze deskundig zijn. Welke gevoelens daarbij vrijkomen en waarop ze zijn gebaseerd, wil ik hier maar niet naar voren brengen. Je weet maar nooit tegenwoordig welke oorlog je over jezelf uitroept. Wel aandacht voor het gevolg van deze gebeurtenissen met humanitaire rampen tot gevolg op de besluitvorming op het stadhuis van Zoetermeer. Wel of geen vlag want sinds Oekraïne schijnen vlaggen te moeten om een vorm van sympathie uit te hangen. Dat besluit zal ook wel niet zonder slag of stoot gegaan zijn. Om maar eens in oorlogstermen te spreken. Want welke vlag ga je ophangen als je weet dat het in deze discussie toch nooit de goede is. Onze burgervader heeft al dan niet in goed overleg, een vaderlijke beslissing genomen en een vlag gehesen met vrede als boodschap. De daad is gesteld, vlag in top, sympathie uitend waar iedereen wel voor vóór is, vogels van allerlei pluimage zullen toch wel hun best doen om de boodschap onder te schijten. Zolang het maar geen witte duif is.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-