Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Vrije verkiezingen.

20231121 42126Het heeft wel enige nachtrust gekost om te beslissen helemaal niets over de afgelopen verkiezingen te schrijven. In het land van polarisatie heb je zo een aantal bedreigingen voor je kiezen. Daar kun je luchtig over doen, maar er zijn mensen die om die reden rondlopen met beveiliging. En daar kies je niet voor, denk ik zo. Dus ben ik nu aan het typen met mijn fluwelen handschoentjes aan om te voorkomen dat mensen door mijn toetsengedrag geraakt worden. Stel je voor dat je leest op jouw favoriete site dat de columnist een andere mening heeft. Dat is toch niet te verdragen. Dat pik je toch niet. Opzeggen die nieuwsbrief. Een email naar de redactie met als het kan een beschrijving van mijn uiterlijk dat overeenkomt met een incestresultaat tussen het monster van Loch Nes en Gollum. Dat zal ze te denken geven en ja, dat stemt tot nadenken. Veel partijen hebben in hun naam of leggen de nadruk op het woord: vrijheid. In Zoetermeer heeft 74,3% gestemd in alle vrijheid en meer dan waarschijnlijk op een dergelijke partij. Waarom voel ik mij dan toch niet vrij om te schrijven wat ik zou willen?

Een aanrader
https://adrismits.auteursblog.nl/artikel/10646

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-