Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Politiemuseum op de bon?

politie petten 4Deze week heeft het college van Zoetermeer gedebatteerd (hoop ik) over de komst van een politiemuseum. Daar bestaat blijkbaar grote behoefte aan.
We hebben in dit te kleine landje toch ook al een museum voor duimvrije vingerhoedjes, eierdopjes voor de lege dop, afgelikte theelepeltjes, dode computermuizen, versleten schoenzolen, vibrators op windenergie en zelfs een kattenkabinet. En met een beetje boerenverstand, hebben we binnenkort ook de stikstof in een museum. Ben je als land met musea van schilderkunst tot schijtpapier, niet in overtreding als er nog geen politiemuseum is? Ja, zegt de gemeente Zoetermeer. Dus kan het beleid in Zoetermeer dit niet onbestraft laten, snel reageren om op te sluiten. Zoetermeer overleefde de Floriade dus dit kan ook best. Het is dan wel zo dat de politie het museum betaalt en inricht, maar het zou zomaar kunnen dat een politionele flitsbegroting leidt tot meer flitspalen. En natuurlijk, inmiddels ook landelijke, discussie over het tekort aan bouwgrond, vindt het college van Zoetermeer nog een stukje grond om zo’n geweldige publiekstrekker te bouwen. Dan kun je in dat museum gelijk een opsporing verzocht poster hangen: Grote beloning uitgeloofd, gezocht, woning voor net afgestudeerde agent uit een onveilig land.
Recentelijk wel de subsidie stoppen voor museum de Voorde vol met Zoetermeers erfgoed bij gebrek aan bezoekers en dan doodleuk met een ander museum op de proppen komen. Voor mij kan een fikse bon wel volstaan.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-