Het college stelt de gemeenteraad voor om op de locatie Cadenza 2 aan de Italiëlaan (tussen Cadenza en Casa Italia) 170 nieuwe woningen te bouwen. Een forse uitbreiding, eerder werd gedacht aan 60 woningen. Cadenza 2 wordt hiermee met 70 meter een van de hoogste gebouwen van de stad.

In het plan staat dat het college 90 kleine huurappartementen voor jonge starters wil realiseren en circa 80 vrije sector appartementen (koop of huur) in het middensegment. Het gebouw, dat zeker een markante uitstraling moet krijgen, wordt een van de hoogste gebouwen van het centrum. Ter vergelijking: de Stadhuistoren is ongeveer 60 meter hoog.

Wethouder Taco Kuiper (wonen): “Het tekort aan woningen voor starters blijft een groot probleem. Deze extra woningen maken de lange wachttijd voor een woning voor jonge mensen weer iets korter. Daarnaast biedt deze locatie bij het Stadshart ook ruimte voor een andere groeiende behoefte. Er is steeds meer vraag naar commerciële appartementen (koop of huur) in het middensegment". 

 

20170628 107668  20170628 107665 

In plaats van Stadhuistoren

Deze jongerenwoningen komen in plaats van de geplande studio's voor jongeren in de Stadhuistoren, waar nu luxe koopappartementen gerealiseerd worden. Bij het afblazen van de jongerenwoningen in de Stadhuistoren vroeg de raad het college te zoeken naar andere mogelijke locaties voor de jongerenwoningen. Met Cadenza 2 denkt het college hier het antwoord op gevonden te hebben. Taco Kuiper: "Cadenza 2 is voor jongeren een prachtige locatie om te wonen: midden in het centrum, pal naast de RandstadRail, alle voorzieningen en de supermarkt!"


AI enige jaren in beeld 

De locatie Cadenza 2 aan de Italiëlaan is al jaren in beeld om woningbouw te realiseren. In eerste instantie zou het meegaan bij de aanbesteding voor Cadenza, maar daar werd om financiële redenen van afgezien. Direct na de zomer organiseert de gemeente een bijeenkomst om omwonenden te informeren over de voorstellen van het college en het verdere proces. Op korte termijn kunnen omwonenden hiervoor de uitnodiging verwachten. Na deze informatieve bijeenkomst worden de voorstellen ter besluitvorming in de gemeenteraad besproken. De startdatum van 2020 noemt wethouder Kuiper 'ambitieus, maar we zetten alles op alles om dit mogelijk te maken'. 

 

Lees hier meer over de jongerenwoningen die eigenlijk eerst in de Stadhuistoren zouden komen:
www.zoetermeeractief.nl/politiek-nieuws/10887-jongerenwoningen-compenseren-in-stadshart

www.zoetermeeractief.nl/politiek-nieuws/10879-sp-dient-motie-van-treurnis-in-tegen-wethouder-kuiper

 

-advertenties-

-goede doel-