20181002 085746

 

20181002 125208Een overschot aan verkeerd gestalde fietsen zorgt voor overlast in Meerzicht. Een team handhavers uit de wijk heeft plannen om hier iets aan te doen. De situatie loopt al langere tijd uit de hand en er is dringend actie nodig.

 

De gebieden rondom de flats staan vol met verkeerd gestalde fietsen en dit zorgt voor veel ongemakken. Bewoners moeten zich langs massa's fietsen wurmen om bij hun kelderbox te komen. Er langs gaan met bijvoorbeeld een kinderwagen is nagenoeg onmogelijk. Een groot aantal fietsen zal nu worden gecontroleerd door een team handhavers die met de grootste zorg eerst fietsen zullen labelen om pas na een verstreken termijn actie te ondernemen. Dit om te voorkomen dat fietsen onrechtmatig worden verwijderd.

 

Alle fietsenrekken rondom de flats staan vol en alles wat niet meer in de rekken past staat tegen muren, ramen of palen. Een onoverzichtelijke situatie die zowel onnodig als onpraktisch is. Deze fietsenrekken zijn tevens bedoeld voor dagstalling en in de avond horen de fietsen in de kelderbox aldus een flatopzichter. Meer dan dat, de verkeerd gestalde fietsen staan onveilig, belemmeren de doorgang en leveren geen mooi plaatje op van de wijk.

 

Martijn Schoemans

Het gaat bij de controle op fietsen vooral om fietsen die al maanden onaangeroerd op dezelfde plaats staan en waarop geruime schade te zien is. Handhaving hoopt zo deze doorn in het oog van de bewoners van de wijk Meerzicht doelmatig te verwijderen.

 

In elke wijk in Zoetermeer zijn handhavers actief. U herkent ze aan speciale uniformen. De handhavers houden toezicht in de wijk, controleren op het gebied van veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte. Er wordt onder andere gelet op hondenoverlast, fout geparkeerde voertuigen en naleving van verleende vergunningen. Als Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA's) in dienst van de gemeente Zoetermeer zijn zij bevoegd om bekeuringen uit te schrijven. Klachten die bij de wijkpost binnenkomen worden door de handhavers afgehandeld. Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/handhavers

Tekst en foto's Marja de Laaf

 

-advertenties-

-goede doel-