IMG 2358

Door een grotere opkomst dan verwacht is de 'veiligheid in de wijk' bijeenkomst in Meerzicht uitgeweken naar de Prinses Amalia school. De bijeenkomst zou eerst gehouden worden bij de Piƫzo Ambachten werkplaats in Meerzicht, maar hier pasten niet alle bezoekers in de zaal.

IMG 2392  IMG 2392 

Wijk regisseur Sabrina Verbarendse opende woensdag 14 november de avond en gaf daarna het woord aan burgemeester Aptroot. De burgemeester vertelde trots te zijn op de grote opkomst met zoveel betrokken partijen die op deze avond meer over veiligheid en preventie kunnen vertellen. Aptroot gaf ook een overzicht aan de hand van verzamelde cijfers  hoe de veiligheid er voorstaat in Meerzicht en  waar de aandachtspunten nog liggen. De whatsapp groepen in de buurt blijken een positieve invloed te hebben op de veiligheid, al veel problemen zijn voorkomen door tijdig te alarmeren, aldus de burgemeester.

Na het woord van de burgemeester konden een aantal buurt bewoners een paar korte vragen stellen daarna kreeg iedereen de gelegenheid om bij interactieve tafels over verschillende onderwerpen met o.a.  de burgemeester, wijkwethouder Paalvast,wijkregisseur mevr. Verbarendse, teamchef van politie, buurtwerk of teamhandhaving in gesprek te gaan over hun eigen ervaringen.

Ook konden bezoekers zich laten informeren bij de informatie tafels van politie of brandweer Haaglanden, over brandveiligheid en het voorkomen van inbraak.

Deze bijeenkomst over veiligheid in de wijk Meerzicht was de laatste van de reeks veiligheidsavonden die in alle wijken van Zoetermeer heeft plaats gevonden. Meer informatie kunt u vinden op www.zoetermeerveilig.nl

 

 Tekst en foto's Marja de Laaf

-advertenties-

-goede doel-