Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: stellingen en tegenstellingen.

brood’s Avonds op woensdag 8 november kan de inwoner van Zoetermeer zijn stem laten horen om zijn of haar stem in een later stadium gemotiveerd te geven. In een door ledverlichting verlichte ruimte om de stemming erin te brengen, krijgen verschillende politieke partijen de ruimte hun licht te laten gaan over verschillende onderwerpen. Overigens, laten horen betekent een goede vraag stellen tijdens een door Duursamen, Debatbureau en Alfrink georganiseerd verkiezingsdebat. Dus je hoeft niet te plakken en te schreeuwen. Zoals gebruikelijk zullen partijen aan de hand van stellingen in stelling gebracht worden om hun visie op klimaat, democratie en bestaanszekerheid af te vuren op de kiezer die nog niet met beide benen op de PFAS- grond staat, maar nog zweeft in het CO²-rijk gevulde luchtruim.

Toch even de ‘grumpie’ uithangen. Dat er een debat georganiseerd wordt, hulde. Maar de meeste uitgenodigde partijen hebben met luide stem, verkondigd (ik denk persoonlijk: beloofd zoals gebruikelijk): er komt een vernieuwende politiek. Komt de organisatie op het lumineuze vernieuwende idee het debat te voeren aan de hand van de gebruikelijke stellingen. Er moet wat veranderen, laten we dan vooral niet aanvangen met veranderen. Volgens mij hebben we uitvoerbare oplossingen nodig voor problemen die mensen bezighouden en zijn we niet opzoek om met een stelling tegenstellingen aan het licht te brengen.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-