Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Reken maar!

schoolklasHet gaat niet goed met het onderwijs. Lezen is onder de maat, rekenen beneden niveau. Als ik al die deskundigen en de vele denkenden die de deskundigheid toe-eigenen, zittend aan de vele talktafels, moet geloven, moeten we vrezen voor de toekomst. Wie maakt straks de wet, leest de wet voor, wie rekent straks hoeveel iets kost, op wie kan ik rekenen? Dus de volgende crisis kondigt zich al aan. In de nabije toekomst een tekort aan geletterden en cijferritselaars. Maar in de toekomst? Is de toekomst niet reeds begonnen? Deze week was het al raak. De wethouder van de centen uit Zoetermeer werd door de provincie vertelt dat het verrichte rekenwerk niet goed was onderbouwd. Misschien kun je het lezen als: niet goed gerekend. Of er is niet goed gelezen, zou ook zomaar kunnen. In ieder geval moet er weer gegoocheld worden met getallen en zinsconstructies zodat Zoetermeer niet het risico loopt om onder preventief toezicht te worden gesteld. Preventief? Een ongeletterd moeilijk woord voor: beter rekenen, lezen en schrijven anders kom ik naast je zitten tot het wel goed is. We hebben meer dan genoeg talktafels, denk ik zo, nu nog kennis van de tafels.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-