DSC 0041In de zomervakantie laten we u nogmaals genieten van de mooiste verhalen van het afgelopen jaar. Portretten, series en mooie verhalen. Leest u mee? Vandaag het portret van Pastor Walther Burgering.

Terra Raimond 0001De creatieve geest van kunstenaar Raimond Evers laat ‘overbodige en overbodig geraakte’ dingen transformeren. Maar, waarin eigenlijk? Zijn boeiende en vreemde creaties zijn te bewonderen tijdens de expositie ‘…en de mens schiep het ding’, die t/m 22 februari te zien is in het Terratotium.

compassieHet Interlevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer (ILOZ) organiseert woensdagavond 7 februari het eerste openbare verkiezingsdebat op het podium van het Forum. Dit debat gaat over zingeving en burgerschap, over informele zorg- en hulpverlening, over participatie en verbinding. Kortom: over compassie.

VLE2018 01 09Wethouder Isabelle Vugs heeft maandag voorleesdiploma's uitgereikt aan kinderen die deel hebben genomen aan de VoorleesExpress. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Aan het eind van de rit krijgen de deelnemers een diploma.

Ssst De tijger slaaptDe Bibliotheek organiseert als slot van de Nationale Voorleesdagen ook dit jaar weer een baby-, peuter- en kleutermarkt. Op zondagochtend 4 februari van 9.30 tot 12.30 uur zijn ouders en grootouders met kinderen tot 6 jaar welkom in het Forum (Stadhuisplein 1).

Voedselbank PLUS Floravontuur HRDe jaarlijkse voedselbankactie van de Floravontuur Businessclub, die dit jaar in samenwerking met supermarkt PLUS Verheul  is georganiseerd, heeft maar liefst € 8.500 euro aan boodschappen opgeleverd. De eerste vrachtwagen met levensmiddelen is vandaag bij de Voedselbank Zoetermeer bezorgd.

IMG 5246 1Op basisschool Noordeinde krijgen de leerlingen elke week muziekles van docenten van Hallo Muziek. Deze onderneming brengt kinderen van groep 1 tot en met 8 in aanraking met muziek. De leerlingen beginnen met het ontdekken van muziek en leren daarna op ten minste 8 instrumenten spelen.

MAEXOm de groei van de werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking of anderszins een afstand tot de arbeidsmarkt te bevorderen, hebben wethouders uit de regio een intentieverklaring getekend samen met en ter ondersteuning van de MAEX.

Jubi JongTijdens de jubileumviering van Jong Perspectief heeft wethouder Isabelle Vugs een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Oprichtster Ymi Dekker, bestuurslid Erris Oskam en vrijwilligers Bianca Hegy en Richard Anspach ontvingen het erelidmaatschap van Jong Perspectief.

Wethouder Marc Rosier overhandigt eerste prijs IkonderzoekwegenLeerlingen van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef hebben op verzoek van de gemeente Zoetermeer ideeën aangedragen om de leefbaarheid van de Europaweg te verbeteren. De gemeente wil de Europaweg herinrichten en vroeg de leerlingen mee te denken.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-